Območna enota Murska Sobota

»Zimska gibanica 2023«

Območna enota Murska Sobota

Zakorakali smo v novo koledarsko leto, s tem pa se je ponovno začela naša najuspešnejša akcija »Zimska gibanica«.

Zadnje posodobljeno: 10.01.2023
Objavljeno: 10.01.2023

Vljudno vas vabimo, da nam pomagate preseči lanski dosežek in uresničiti novoletno zaobljubo »zbrati 3.041.451 minut gibanja«. Na ta način bomo razgibali začetek leta in narediti nekaj koristnega za svoje zdravje.

 

Namen akcije:

Kot v preteklih letih, je tudi letos namen motivirati prebivalce pomurske regije k  telesni dejavnosti. Ta je pomemben element zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik pri ohranjanju in krepitvi zdravja. Ob tem pa ponovno dajemo poudarek tudi  medsebojnemu spodbujanju  telesne dejavnosti

Velikokrat v novoletne zaobljube vključimo ravno telesno dejavnost, žal pa jih pogosto ne uspemo  izpolniti po načrtih. Zato smo se odločili, da tudi v letošnjem letu zapišemo gibalno novoletno zaobljubo in jo skušamo s skupnimi močmi uresničiti.

Kdaj: 1. 1. 2023 – 28. 2. 2023

Kako poteka akcija: 

K zbiranju minut gibanja se lahko pridruži vsak – od najmlajšega do najstarejšega. Zajete so vse telesne aktivnosti: tek, hoja, kolesarjenje, smučanje, drsanje, nogomet, badminton, joga, zumba, lovljenje, krepilne vaje, …  Pomembno je samo, da ne pozabite beležiti in seštevati minut ter, da nam jih sporočite.

 

Kam sporočite svoje minute gibanja:

Zbrane minute nam pošljite preko vprašalnika, dostopnega na naslednji povezavi ali preko elektronskega naslova zgeni.se2020@gmail.com.

V znak podpore naši akciji označite objave (fotografije, zgodbe-storyje) na socialnih omrežjih z @zgeni.se, #zgenise in #zimskagibanica. Spremljajte nas na naši FB strani in Instagram profilu »Zgeni.se«, kjer boste našli vse podrobnosti o akciji. K sodelovanju povabite še svoje družinske člane, prijatelje, sorodnike, sodelavce, …

Veselimo se virtualnega gibanja z vami. Zgeni.se tudi ti in prispevaj svoje minute.

Lep pozdrav,

organizatorji akcije Zgeni.se

 

Organizator : Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota

 

Informacije o dogodku:

Klavdija Žalman 051/631-054

Iva Vöröš 041/339-147

Gordana Toth 041/376-998

Zimska gibanica 2023 - vabilo

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno