Programi

Programi

Najnovejše

Članki

Duševno zdravje

To sem jaz – viri opore za odraščajoče otroke in mladostnike

Starši, bodite na tekočem z informacijami o virih opore za odraščajoče otroke in mladostnike.

Programi

Program Ven za zdravje 3

Program Ven za zdravje je inovativen in celovit projekt, ki je zasnovan z namenom spodbujanja načrtovanja zelenih površin kot pomembnega prostorskega dejavnika telesne dejavnosti za zdravje.

Programi

Širitev mreže zdravih šol

Slovenska mreža zdravih šol v letošnjem letu že sedmič širi svojo mrežo.

Mediji

Školjka skriva dragocenost, ki vam lahko reši življenje

Marec je mednarodni mesec boja proti raku debelega črevesa in danke, mesec, ko opozarjamo na pomen preprečevanja in zgodnjega odkrivanja bolezni. Od leta 2011 v Registru raka Republike Slovenije beležijo občuten padec novih primerov raka debelega črevesa in danke. Med vsemi novo odkritimi raki v Sloveniji se je med letom 2007 in 2018 rak debelega črevesa in danke po pogostosti pomaknil z drugega na peto mesto, k čemur pomembno prispeva odkrivanje in odstranjevanje predrakavih sprememb na kolonoskopijah v Programu Svit.

Programi

Nacionalni posvet Slovenske mreže zdravih šol

Nacionalnega posveta, ki je bil izveden v soorganizaciji NIJZ in Društva SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja ter v sodelovanju s številnimi drugimi strokovnjaki, se je udeležilo 358 pedagoških in zdravstvenih delavcev ter drugih udeležencev.

Programi

Udeležba v presejalnem Programu Svit lahko reši življenje

Rak je v Sloveniji velik zdravstveni, družbeni in ekonomski problem. Podatki kažejo, da je v Sloveniji rak debelega črevesa in danke med 5 najpogostejšimi novoodkritimi raki pri obeh spolih skupaj. Za rakom debelega črevesa in danke povprečno vsako leto zboli več kot 1300 ljudi. S presejalnim Programom Svit zmanjšujemo število na novo zbolelih ljudi, saj […]

Mediji

Program Svit je prejel nagrado Prizma

Program Svit je  maja 2021 prejel nagrado Prizma, nacionalno strokovno nagrado za odličnost izvedenih komunikacijskih programov na področju odnosov z javnostmi, ki jo podeljuje Slovensko društvo za odnose z javnostmi.

Mediji

Program Svit v času covida-19

Kljub epidemiji covid-19 je Program Svit zagotavljal presejanje za ciljno populacijo na najvarnejši možen način. V času prve epidemije, ki je bila razglašena spomladi 2020 smo nekatere postopke v Programu Svit izvajali v omejenem obsegu, pri nekaterih pa je prišlo do začasne prekinitve.

Podatki

Nacionalna raziskava o učinkovitosti komuniciranja Programa Svit

V letošnjem letu na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje prvič izvajamo Nacionalno raziskavo o učinkovitosti komuniciranja Programa Svit, državnega programa presejanja in zgodnjega odkrivanja raka na debelem črevesu in danki.

Programi

Pojasnila NIJZ glede javnih naročil v Programu Svit

V nadaljevanju objavljamo pojasnila glede Nacionalnega inštitutu za javno zdravje (NIJZ) glede naročanja testerjev v Programu Svit in strokovno utemeljujemo odločitev glede izbora.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno