Tobačni in povezani izdelki

Svetovalni telefon za opuščanje kajenja

Tobačni in povezani izdelki

Tobak ostaja eden vodilnih preprečljivih dejavnikov tveganja za smrt in izgubljena zdrava leta življenja. Opustite kajenje! Za večjo uspešnost opustitve poiščite dodatno pomoč!

Zadnje posodobljeno: 28.07.2015
Objavljeno: 28.07.2015

Za pomoč pri opuščanju kajenja vam je vsak dan v letu (tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih) na voljo brezplačno telefonsko svetovanje na številki 080 27 77. 

Svetovalni telefon je dosegljiv v dveh terminih, dopoldan med 7. in 10. uro ter popoldan med 17. in 20. uro. Klici so anonimni, razen v kolikor želi klicatelj proaktivno pomoč in sam posreduje kontakt.

Na telefonu se strokovno usposobljeni svetovalci z vami pogovorijo o kajenju, vam svetujejo o najbolj primernem načinu opuščanja kajenja, vas usmerijo k morebitnim drugim oblikam pomoči pri opuščanju kajenja in posredujejo druge informacije, ki vas v povezavi z opuščanjem kajenja zanimajo. 

Lahko vas tudi napotijo v delavnico ali individualno svetovanje za opuščanje kajenja, ki kot del zdravstvene vzgoje za odrasle poteka v centrih za krepitev zdravja in zdravstvenovzgojnih centrih v zdravstvenih domovih po Sloveniji. Na spletni strani https://www.skupajzazdravje.si/zemljevid/ so dostopni kontaktni podatki centrov, kjer lahko preverite trenutno izvajanje programov. 

 

Za vse, ki ste se po pomoč pri opuščanju kajenja že obrnili na svetovalni telefon, smo pripravili spletni vprašalnik.

 

NIJZ on Twitter: "Ob opuščanju kajenja vam je na voljo tudi pomoč in podpora po telefonu: 080 27 77 – vsak dan med 7.00 in 10.00 uro ter med 17.00 in 20.00

Svetovni dan brez tobaka 2018 - Kajenje tobaka je vodilni vzrok smrti zaradi bolezni srca in ožilja | www.nijz.si

Kaj se zgodi, ko opustimo kajenje?
Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno