Covid-19 – Informacijska podpora naročanju (na cepljenje) na primarni ravni

Covid-19 – Informacijska podpora naročanju (na cepljenje) na primarni ravni

Ne spreglejte
Najnovejše
jure_janet_nijz_ciz

»Portal zVEM je že od svojega lansiranja leta 2017 pomemben del sistema eZdravje, saj predstavlja glavno vstopno točko za uporabnike javnih zdravstvenih storitev v Sloveniji. Z nadgradnjami v okviru tega projekta bomo okrepili nabor funkcionalnosti portala in poskrbeli, da bodo najpomembnejše zdravstvene storitve vsem uporabnikom vedno na dlani.«

Jure Janet, vodja projekta

Naslov projekta: Covid-19 – Informacijska podpora naročanju (na cepljenje) na primarni ravni

COVID-19 – IT Support for Primary Care (and Vaccination) Appointments

Uradna spletna stran projekta:  http://zvem.ezdrav.si

Opis projekta

Med epidemijo covida-19 smo ugotovili, da obstaja močna potreba po neposrednem sistemu naročanja pacientov na primarno raven zdravstvenih storitev, hkrati pa potrebujemo akutno sistem za naročanje na cepljenje proti covidu-19. Zato smo se odločili, da pripravimo dvostopenjski projekt razvoja aplikacije za naročanje na covid-19 (2021), ki se bo v drugi stopnji (2022) nadgradila na vseslovensko aplikacijo za naročanje na primar, ki bo del nacionalnega sistema eZdravje. Aplikacija se bo izvedla kot nadgradnja portala zVEM, kjer imajo uporabniki že zdaj možnost preverjanja svojih dokumentov, receptov in naročanja na zdravstvene storitve.

Dodana vrednost 

Izboljšanje storitev eZdravja in nadaljevanje digitalizacije slovenskega zdravstva. Izboljšanje kakovosti komunikacije med pacienti in IZD-ji ter tako dvigniti raven kakovosti zdravstvenih storitev na splošno in okrepiti zaupanje v slovenski zdravstveni sistem.

Pričakovani rezultati in gradiva

V prvi fazi smo vzpostavili portal za naročanje na cepljenje proti covidu-19, ki je na voljo na portalu zVEM (http://zvem.ezdrav.si). Vsi drugi rezultati, ki se bodo dosegli v okviru prenove, bodo vidni na spletni strani portala zVEM (celovita prenova portala, naročanje na primarno raven, komunikacija z izvajalci.

Trajanje projekta: 1. 1. 2021–30. 6. 2023

Nosilna organizacija: Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

Financiranje: Recovery assistance for cohesion and the territories of Europe (REACT-EU)

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno