EUnetHTA 3

EUnetHTA 3

Projekt JA EUnetHTA 3 (2016–2020) je predstavljen kot zaključna pomoč Evropske komisije za vzpostavitev nacionalnih organov za vrednotenje zdravstvenih tehnologij v posameznih državah.

Ne spreglejte
Najnovejše

Naslov projekta: EUnetHTA JA3

Povezava na spletno stran projekta: https://www.eunethta.eu/ja3-archive/

Opis projekta

JA EUnetHTA 3 (2016–2020) je predstavljen kot zaključna pomoč Evropske komisije za vzpostavitev nacionalnih organov za vrednotenje zdravstvenih tehnologij v posameznih državah in s tem vzpostavitev vrednotenja zdravstvenih tehnologij v vseh državah ter vzpostavitev trajnega sodelovanja med evropskimi državami. Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije (MZ) v projektu JA EUnetHTA 3 sodeluje kot pridruženi partner, kot sodelujoči organizaciji (affiliated entity) pa sta vključena še Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) bo sodeloval v treh delovnih paketih (DP), in sicer:

  • DP 4 – Joint Production (priprava ocen za posamezne tehnologije),
  • DP 5 – Life Cycle approach to improve Evidence generation (opredelitev podatkovnih virov za ocene),
  • DP 7 – National implementation and impact Implementation (pilotna nacionalna implementacija).

Dodana vrednost

Pridobitev temeljnih znanj za sodelovanje pri vzpostavitvi vrednotenja zdravstvenih tehnologij v  državi.

Rezultati in gradiva

V letu 2021 smo na NIJZ redno spremljali elektronsko komunikacijo, dokumentacijo ter spletno stran za delovne sklope DP 4 – Joint Production, DP 5 – Life Cycle approach to improve Evidence generation in DP 7 – National implementation and impact.

NIJZ je skupaj z JAZMP že v letu 2019 aktivno sodeloval na delovnem sklopu DP 4 – Joint Production pri pripravi vrednotenja Stool DNA testing for early detection of colorectal cancer. (DNA test za preiskavo blata, pri zgodnjem odkrivanju kolorektalnega raka) ter pripravil vrednotenje (Objava: STÜRZLINGER, H, CONRADS-FRANK, A, JANŽIČ, Andrej, JELENC, Marjetka, KOSTNAPFEL, Tatja, MENCEJ BEDRAČ, Simona, et al. Stool DNA testing for early detection of colorectal cancer: joint assessment: EUnetHTA Joint Action 3 WP4 report. Vienna: EUnetHTA, 2019. https://www.eunethta.eu/wp-content/uploads/2019/07/Assessment-WP4_OTJA-10.pdf).

Že v letu 2020 smo aktivno sodelovali tudi pri pripravi strokovnega članka s tega področja, komunikacija je potekala tudi v letu 2021. V letu 2021 nismo prejeli obvestila, ali je bil članek objavljen. Ker je konec maja 2021 poteklo izvajanje projekta, nismo prejeli dodatnih zadolžitev s strani Ministrstva za zdravje RS.

Trajanje projekta: 1. 6. 2016–31. 5. 2021

Nosilna organizacija: Zorginstituut Nederland (National Health Care Institute – ZIN), Nizozemska

Projektni partnerji: Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije (MZ) in Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP)

Financiranje: HaDEA

 

 

 

 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno