IMAgiNE EURO

IMAgiNE EURO

International Project IMAgiNE EURO, Improving MAternal Newborn carE in the European Region/Mednarodni projekt IMAgiNE EURO: Izboljšanje zdravstvene oskrbe mater in novorojenčkov v evropski regiji

Ne spreglejte
Najnovejše

Naslov projekta: IMAgiNE EURO

Opis projekta

Gre za spletno raziskavo o dostopnosti, kakovosti in vzdržnosti zdravstvenih storitev za matere in novorojenčke (obporodnih storitev) v državah evropske regije SZO med pandemijo covida-19.

Raziskava temelji na dokumentu WHO: Standards for improving quality of maternal and newborn hospital care.

Dodana vrednost

Njen namen je oceniti kakovosti storitev v obporodni skrbi za matere in novorojenčke med pandemijo covida-19.

Nosilec raziskave je WHO Collaborating Centre for Maternal and Child Health Institute for Maternal and Child Health, Burlo, Trst, Italija, slovenski partner je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Poleg Slovenije sodeluje še 15 evropskih držav.

Zbiranje podatkov poteka z dvema e-vprašalnikoma: za ženske, ki so rodile v času pandemije covida-19 in za zdravstvene strokovnjake v obporodni skrbi v bolnišnicah, torej za babice in babičarje, ginekologe porodničarje/ginekologinje porodničarke, specializante ginekologije in porodništva, medicinske sestre in pediatre/-inje.

Spletna stran raziskave WWW CC Burlo, Trst, Italija: https://www.burlo.trieste.it/ricerca/imagine-euro-improving-maternal-newborn-care-euro-region

Združenja za perinatalno medicino pri Slovenskem zdravniškem društvu raziskavo podpira in pri njej aktivno sodeluje.

Projekt IMAgiNE EURO v Sloveniji poteka s podporo Urada SZO v Sloveniji / WHO Country Office, Slovenija.

Sekcija MS in babic pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije podpira raziskavo in pri njej aktivno sodeluje.

 

imagine euro

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno