SMSh.eu

SMSh.eu

Namen projekta je identificirati in razumeti izzive in priložnosti evropskega povezovanja na področju zdravja, ki ga le-to predstavlja za majhne države.

Ne spreglejte
Najnovejše

Evropski projekt Evropsko povezovanje, majhne države in zdravje (SMShealth.eu, ki traja od septembra 2015 do avgusta 2018) bo povezoval univerze in javno-zdravstvene inštitute v mrežo Jean Monnet. Namen projekta je identificirati in razumeti izzive in priložnosti evropskega povezovanja na področju zdravja, ki ga le-to predstavlja za majhne države.

Partnerji v mreži Jean Monnet bodo raziskali politike in ukrepe na štirih področjih (rak, mobilnost zdravstvenih delavcev, dostopnost do zdravil in redke bolezni) ter s tem prispevali k boljšemu sodelovanju med raziskovalci, odločevalci in izvajalci v Evropi. Projekt koordinira Univerza v Maastrichtu, partnerji so še Univerza na Malti, inštitut PRAXIS (Estonija), Univerza na Islandiji in NIJZ.

Pričakovani rezultati projekta so:

  • poročilo o izzivih in priložnostih za majhne države v Evropi na področjih rak, mobilnost zdravstvenih delavcev, dostopnost do zdravil in redke bolezni,
  • objava treh člankov v recenziranih znanstvenih revijah,
  • izvedba štirih delavnic o štirih izbranih področjih v Estoniji, Sloveniji, na Malti in Islandiji,
  • predstavitev ugotovitev projekta odločevalcem in
  • izobraževalni materiali.
Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno