THCS

THCS

Ne spreglejte
Najnovejše

Dolgi naslov projekta: Partnerstvo za preoblikovanje sistemov zdravja in oskrbe (Partnership on the Transformating Health and Care Systems)

Povezava na spletno stran projekta: https://www.thcspartnership.eu/

Opis projekta

Evropsko partnerstvo za preoblikovanje zdravstvenih sistemov in sistemov oskrbe bo omogočalo financiranje raziskav o temah, kot so organizacija zdravstvenih sistemov in sistemov oskrbe, oskrba, osredotočena na ljudi in prebivalstvo, kakovost oskrbe in varnost pacientov, upravljanje in financiranje, dostop do podatkov in njihova uporaba, načrtovanje zdravstvene delovne sile, prenos nalog, digitalizacija itd. Vse sodelujoče države bodo sodelovale pri opredelitvi ključnih prednostnih nalog in ukrepov, ki bodo tudi usmerjale vsebino letnih razpisov za raziskovalno dejavnost.

Dodana vrednost

Partnerstvo vključuje 62 organizacij iz 25 držav. Prijavljeni partnerji iz Slovenije so poleg Ministrstva za zdravje tudi Služba vlade za digitalno preobrazbo in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Projekt bo trajal do leta 2030 in se bo izvajal skozi tri glavne delovne tokove: 1) zapolnitev vrzeli v znanju z raziskovalnimi ukrepi, katerih cilj je zagotavljanje potrebnih dokazov, 2) izvajanje in prenos obstoječih rešitev ter njihova prilagodljivost v različnih nacionalnih in regionalnih okvirih ter 3) spodbujanje zdravstvenih sistemov in sistemov oskrbe z namenskimi dejavnostmi, kot so krepitev zmogljivosti in usposabljanja, študijski obiski, tehnična pomoč, sodelovanje, mreženje. Dejavnosti so organizirane v desetih delovnih svežnjih.

Pričakovani rezultati in gradiva

Zagon aktivnosti s 1. 1. 2023

Trajanje projekta: 1. 1. 2023–31. 12. 2029

Nosilna organizacija: Ministrstvo za zdravje, Italija

Projektni partnerji: 62 partnerjev, tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

Financiranje: Horizon Europe (Evropska unija)

 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno