JANPA

JANPA

Skupni ukrep Evropske komisije na področju preprečevanja debelosti otrok s pomočjo ukrepov prehrane in telesne dejavnosti se je pričel izvajati septembra 2015.

Ne spreglejte
Najnovejše
janpa_logo_0

V letu 2016 bo izvedena glavnina vseh aktivnosti na delovnih paketih, v katere se je prijavila Slovenija. V okviru izračuna bremena otroške debelosti bomo sledili pripravi pregleda literature, se udeleževali srečanj in telekonference za oblikovanje metodologije in izvedli pripravo dogovorjenih podatkov v obsegu, ki ga imamo. Poročali bomo o nacionalnih prevalenčnih študijah in študijah vpliva ter o specifičnih ekonomskih študijah, tudi tu v obsegu, ki je v Sloveniji na razpolago.

Pri monitoringu prehranskih informacij in reformulaciji živil bomo v letu 2016 bomo na osnovi izdelane metodologije pregledali sistem prehranskih informacij ter o tem poročali vodji DPja, komentirali smernice in sodelovali na srečanjih.

V okviru DP6 pa bomo sodelovali pri pregledu dobrih praks in komentirali v procesu definiranja kriterijev za dobre prakse. Identificirali bomo deležnike in sodelovali pri izdelavi spletnega vprašalnika za deležnike ter izvedli vprašalnik v skladu z navodili.  V okviru diseminacijskega načrta bomo sodelovali pri pripravi drugega in tretjega biltena projekta in pri oblikovanju druge verzije diseminacijskega načrta.

Pri evalvaciji bomo sodelovali na rednih srečanjih in telekonferencah ter participirali pri pripravi prvega vmesnega evalvacijskega poročila in pri prvi letni evalvaciji. Poleg tega bomo sodelovali pri aktivnostih delovnega paketa 1, to je uresničevanju organizacijskih in administrativno tehničnih zahtev projekta.

Uradna spletna stran projekta je dosegljiva na naslednji povezavi.

 

Dodatna gradiva:


Povezani prispevki:

 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno