Območna enota Murska Sobota

Območna enota Murska Sobota

Najnovejše

Članki

Območna enota Murska Sobota

Jem zdravo, jem lokalno

V torek, 17. 10. 2023, smo na območni enoti Murska Sobota organizirali regijsko strokovno srečanje namenjeno organizatorjem prehrane vzgojno – izobraževalnih zavodov v Pomurju.

Območna enota Murska Sobota

Deinstitucionalizacija – kje smo v Pomurju?

V četrtek, 12. oktobra 2023 je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekalo strokovno srečanje ob svetovnem dnevu duševnega zdravja.

Območna enota Murska Sobota

Obeležitev svetovnega dne duševnega zdravja v Gornji Radgoni

Na NIJZ OE Murska Sobota smo v sodelovanju z Zavodom Vitica v torek, 10. oktobra obeležili svetovni dan duševnega zdravja z dogodkom, ki je potekal v Gornji Radgoni.

Območna enota Murska Sobota

Promocija zdravja na delovnem mestu v podjetju Panvita

V okviru promocije zdravja na delovnem mestu smo bili v torek, dne 10. oktobra 2023 prisotni v podjetju Panvita in sicer v Murski soboti – Agromerkur in v Gornji Radgoni – Panvita MIR.

Območna enota Murska Sobota

Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA v Gornji Radgoni

Območna enota NIJZ Murska Sobota je bila z razstavnim prostorom prisotna na 9. Mednarodnem sejmu obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA v Gornji Radgoni.

Območna enota Murska Sobota

Evropski teden mobilnosti v Pomurju

Evropski teden mobilnosti (v nadaljevanju ETM) je tradicionalna evropska pobuda, ki spodbuja lokalne skupnosti k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Aktivnosti potekajo vse leto, vrhunec pa je med 16. in 22. septembrom, ko se ETM zaključi z Dnevom brez avtomobila.

Območna enota Murska Sobota

Otvoritev Centra za krepitev zdravja v Zdravstvenem domu Ljutomer

Predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje OE Murska Sobota smo bili častni gostje na otvoritvi Centra za krepitev zdravja v Zdravstvenem domu Ljutomer.

Območna enota Murska Sobota

Čezmejna obeležitev svetovnega dne Alzheimerjeve bolezni

Predstavnice NIJZ OE Murska Sobota smo se udeležile tudi dogodka  »Čaj za spomin«,  v organizaciji Združenja  Spominčica – Alzheimer Slovenija,  ki se je  odvijal v četrtek, 21. 9. 2022 ob stojnici na Trgu kulture v Murski Soboti.

Območna enota Murska Sobota

Kilometri za življenje

Na območni enoti NIJZ Murska Sobota smo letošnji svetovni dan preprečevanja samomora obeležili z novinarsko konferenco, ki je potekala v ponedeljek, 11. 9. ob 11.00 v predavalnici Nacionalnega inštituta za javno zdravje OE Murska Sobota. Glavni namen dogodka je bil spodbuditi prebivalke in prebivalce Pomurja k sodelovanju v akciji Kilometri za življenje, s katero se […]

Moje okolje

Poplave v Sloveniji

Varnost in pripravljenost v primeru poplav.

Območna enota Murska Sobota

Promocijske aktivnosti NIJZ na sejmu AGRA

Sodelavci območne enote Murska Sobota smo sodelovali na enem izmed največjih sejemskih dogodkov v državi. Na že 61. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA smo se predstavljali  skupaj s Centrom za krepitev zdravja Murska Sobota.  

Duševno zdravje

Prva pomoč v duševni stiski ob poplavah

Na poplave, ki so Slovenijo prizadele v preteklih dneh, se ljudje odzivamo zelo različno. V takšnih okoliščinah potrebujemo podporo sočloveka in razumevanje. Pri zelo hudih stiskah pa je potrebna strokovna pomoč. Bolj kot »prave besede« je pomembno, da smo na voljo drug za drugega in si nudimo praktično, psihološko in socialno pomoč. Vse skozi pa […]

Moje okolje

Preprečevanje črevesnih okužb pri odpravi posledic poplav

V času odpravljanja posledic poplav je izjemnega pomena preprečevanje črevesnih okužb, saj je tveganje za okužbe zaradi spremenjenih higienskih razmer, pomanjkanja pitne vode, in možnosti onesnaženja in okvar hrane, bistveno povečano.  

NIJZ

Počitniški koledar zdravja 2023

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje smo pripravili Počitniški koledar zdravja 2023, s katerim želimo vse otroke in mladostnike tudi med počitnicami spodbuditi k zdravemu načinu življenja, dobremu počutju in jih motivirati k lastni skrbi za svoje zdravje.

Območna enota Murska Sobota

Čas za nas

3. regijsko srečanje vodij timov Zdravih šol Pomurske regije v šolskem letu 2022/23

Območna enota Murska Sobota

“Goreče sporočilo: svobodni!” – aktivnost spodbujanja nekajenja med mladimi

Ob svetovnem dnevu brez tobaka so  tudi regijske aktivnosti  NIJZ OE Murska Sobota usmerjene v spodbujanje opuščanja kajenja  v različnih ciljnih skupinah ter v promocijo obstoječih programov pomoči. Za zdravje prebivalcev je zelo pomembno, da preprečimo zasvojenost novih generacij z nikotinom in prehod na kasnejše kajenje.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno